Gosse's Blog
Voorheen het experiment
Laatste artikelen

De naam van onze hond is: Hessel van 't Haviksbos.

Hessel is geboren op 7 augustus 2012.

De vader van Hessel is Boomer vom Dürren Grund en de moeder van Hessel is Elsa van 't Haviksbos.

Midden januari 2013 verwacht Elsa opnieuw een nest puppy's. Het wordt een 'I' nest. Dat wil zeggen dat alle pups een naam krijgen die met een 'I' begint.

Kijk hier op de WebSide haviksbos

Hessel op 13 augustus 2011 Hessel op 1 december 2012
Reacties
  Titel : Mozart Mysterie
Schrijver : Jörg Kastner
'Die Zauberflöte is meer dan een opera. Het is een boodschap aan komende generaties. Een boodschap voor het geval we deze strijd verliezen. De ingewijden zullen dat begrijpen als ze de voorstelling zien. En misschien zullen ze ook het juiste voelen als ze de muziek horen'.
'U bedoelt... je bedoelt, broeder Mozart, dat de muziek een bepaald effekt heeft?'
'Dat hoop ik wel, anders heb ik gefaald. Maar omdat je flauwviel toen je de muziek voor het eerst hoorde, hoop ik dat ik op de goede weg ben.'
'Maar ik ben de enige die flauwviel'.
'Omdat jij een Zonnedochter bent, net zoals je zuster was.'

Op mysterieuze wijze komt een jonge sopraan tijdens de repetities van Mozarts opera Die Zauberflöte in het Wenen van de 18e eeuw terecht. Want door onverklaarbare omstandigheden verliest zij het bewustzijn en komt ze weer bij in het jaar 1791 in het lichaam van hoedenmaakster Luise Heuler. Kort daarop is ze getuige van een moord op een jonge vrouw en wil het toeval dat ze Mozart zelf tegenkomt, samen met theaterdirecteur Emanuel Schikaneder. Vanaf het eerste moment voelen Luise en Mozart zich tot elkaar aangetrokken.

Dan komt Luise op het spoor van een samenzwering van Vrijmetselaars rond Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte. Twee rivaliserende Geheime Loges bestrijden elkaar op leven en dood. Steeds verder dringt zij tot de geheimen van dit Vrijmetselaarsconflict door, waar ook Mozart zelf deel van uitmaakt.

En dan blijkt dat de opera zelf de sleutel tot het conflict is en dat de symboliek van de compositie een magische werking heeft in de strijd tussen goed en kwaad.


Reacties
Titel : Corpus delicti 
Schrijver : Patricia Cornwell
Iemand houdt Beryl Madison in de gaten terwijl ze boodschappen doet en als ze thuis is. Ze wordt steeds vaker opgebeld en bedreigd. Doodsbang vlucht ze naar Key West, maar zal ooit terug naar huis moeten. Die nacht wacht de onbekende haar op en om een onverklaarbare reden laat Beryl de moordenaar binnen. Zo begint voor patholoog anatoom Kay Scarpetta het onderzoek naar een even ingewikkelde als bizarre misdaad.

 

Reacties
Titel : Fataal weekend
Schrijver : Patricia Cornwell
In Fataal Weekend waart er een seriemoordenaar rond in Richmond, Virginia. Hij vermoordt zijn vrouwelijke slachtoffers op gruwelijke wijze in hun eigen slaapkamer en steeds tijdens het weekend. Het onderzoek verloopt stroef doordat de slachtoffers niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta opent de jacht op de moordenaar en gaat zich gaandeweg meer en meer identificeren met de slachtoffers.

Ondertussen staat haar reputatie op het spel als er op mysterieuze wijze vanuit haar kantoor informatie lekt naar de pers. Scarpetta zoekt verbeten door en krijgt daarbij hulp van haar nichtje Lucy, een tienjarige computer-whizzkid.

Reacties
Titel : Het Eindstation
Schrijver : Patricia Cornwell

Ik staar de duisternis in, half gelovend dat ik, als de morgen komt, zal ontdekken dat wat er is gebeurd, gewoon weer een van mijn akelige dromen is geweest.

Kay Scarpetta is kapot van de brute aanslag op haar leven. Ze zoekt steun bij een vriendin, de psychiater Anna Zenners. Maar ook hier komt ze niet tot rust. Het wapen waarmee commissaris Diane Bray is vermoord, wordt aangetroffen in Scarpetta's huis en de bewijzen tegen Kay stapelen zich op.

Als laatste strohalm rest er voor Kay Scarpetta niets anders dan een beroep doen op HET EINDSTATION, een organisatie waarbij haar nichtje Lucy Farinelli betrokken is...

Reacties
Titel : Rituelen
Schrijver : Cees Nooteboom
Inni Wintrop, de hoofdpersoon, is nadat zijn vrouw hem heeft verlaten en na een mislukte zelfmoordpoging, op zoek naar betekenis in een leeg universum. Nooteboom schetst een tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig in een subtiele en luisterrijke roman, die bijna dertig jaar na dato alleen maar aan zeggingskracht heeft gewonnen.

Het boek is in 2012 in het Roemeens vertaald.

Reacties

boeken met Kay Scarpetta

 Fataal weekend  x  1990
 Corpus delicti  x  1991
 Al wat overblijft     1992
 Rigor mortis     1993
 Modus operandi     1994
 Het Kaïnsteken     1995
 Doodsoorzaak     1996
 Onnatuurlijke dood     1997
 De brandhaard     1998
 Zwarte Hoek     1999
 Het eindstation  x  2000
 Aasvlieg     2003
 Sporen     2004
 Roofdier     2005
 Dodenrol     2007
 Scarpetta     2008
 De Scarpetta factor     2009
 Mortuarium     2010
 Rood waas     2011
      
      

boeken met Andi Brazil

 Wespennest     1996
 Zuiderkruis     1998
 Hondeneiland     2001
      

boeken At Risk Team

 Het risico     2006
 Het front     2008
      
      

Non Fictie

 Portret van een moordenaar     2002
 Scarpetta's wintertafel     1998
 Stervenslekker     2001
Reacties
Titel : DNA
Schrijver : Robin Cook
Het zoontje van forensisch pathologen Laurie Montgomery en Jack Stapleton is na lange tijd ernstig ziek te zijn geweest in volledige remissie, en Laurie pakt haar werk weer op. Ze wordt meteen geconfronteerd met een complexe en, zo blijkt, gevaarlijke zaak.

Wanneer het lichaam wordt gevonden van Satoshi Machita, een Japanse topwetenschapper op het gebied van stamceltechnologie, moet Laurie bepalen of hij een natuurlijke dood is gestorven.

De resultaten van de lijkschouwing geven echter geen uitsluitsel over zijn doodsoorzaak en hoewel het erop lijkt dat hij is vergiftigd, levert het toxicologierapport daarvoor geen bewijs.

Lauries collega's reageren vol twijfel op haar theorie dat Machita is vermoord, maar met haar vastberadenheid weet ze haar echtgenoot te overtuigen. Het spoor leidt hen naar een groot farmaceutisch bedrijf dat bezig is met stamcelonderzoek. Jack en Laurie zetten alles op alles om de waarheid te achterhalen, maar raken verstrikt in een levensgevaarlijk web van biotechspionage en Japanse maffia.

Reacties
Titel : Kloon
Schrijver : Robin Cook

Senaatslid Ashley Butler, aartsconservatief en een groot voorstander van de traditionele normen en waarden, is faliekant tegen elke vorm van biotechnologie. Wanneer hij gevraagd wordt voor een commissie tot een verbod op nieuwe kloontechnieken, neemt hij daar met genoegen in plaats.

Dr. Daniel Loweli houdt zich erg bezig met stamcelonderzoek en is een groot voorstander van klonen. Hij staat op het punt om een eigen onderzoek te starten en hoopt hiermee zijn medische doorbraak

te realiseren.

Op politiek gebied staan beiden lijnrecht tegenover elkaar. Maar in de praktijk hebben ze elkaar echter wanhopig  nodig. Senator Butler blijkt namelijk de ziekte van Parkinson te hebben, net nu zijn politieke loopbaan in de lift zit. Voor Lowell is dit een uitgelezen kans om zijn omstreden middel  te testen. Alles lijkt naar beiden wens te verlopen, totdat Butlerhevige epileptische aanvallen krijgt.

Reacties
Titel : Ontluistering
Schrijver : Grec Iles
De inwoners van Natchez, het slaperige stadje niet ver van New Orleans, reageren geschokt wanneer de populaire tiener Kate verkracht en vermoord wordt gevonden. Penn Cage raakt erbij betrokken wanneer zijn oude vriend Drew Elliot hem inhuurt als zijn advocaat. Niet zo raar dat Drew denkt dat hij een advocaat nodig zal hebben. Hij vertelt Penn zonder blikken of blozen dat hij een verhouding met Kate had...

 

Reacties
Categorieën
Linken
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl